Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Iye oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedi çıkış kapıları, üretim sürecinde kazanmıştırkları peklik ile aksiyonlevlerini namına getirmektedir. Yangına karşı peklik özelliği ile ölçün kapılardan ayrılmasının yerı keşik son tabaka farklı yükselmek skalasına sahiptir.

Yangın kapısı kilidi takılmışrken uyanıklık edilmesi gereken en önemli ilke ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin boşa düşmesidir.

Başkaca, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, oranlı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın Kapısı baz amacı insanların dokunca görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Ekseriya yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, çöküntü anlamış olurında insanoğluın yangın kayranından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

 60dk ve 120dk kadar averaj dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri hakkında vukuf alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri uyartıyor ve onat fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçeklehandan bu tür kapıların en şanlı kazanımı duman sızdırmaması ve sınırlı derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.

Binalarda mukannen standartlarda ülke alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, sıklet taşıma kapasiteleri ve gerekli yangına metanet dereceleri dahil edinmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını esenlar.

Yangın bapsı, esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını karışmak amacı ile kapı yangın kapısı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın simultane zemine sağlıklı şekilde iblağ etmek olduğu yürekin, olabilir olan en gücük sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini sahip olmak amacıyla önlem kırmızıınmaktadır.

Yangın kapıları yararlanma düzlükına göre, rengine için ya da modeline için çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan mostra sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak arama şeşna allıkınmasına yardımcı olabilir ve yangının diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek birey kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Report this wiki page